Image
20 Ekim, 2022

Duy Nedir?

Duy Nedir?


Duylar da aslında en az ampuller kadar önemli olan farklı bir kategoride değerlendirilmesi gereken aydınlatma malzemelerindendir. Aydınlatma ürünleri ile beraber kullanılması zorunlu olan ürünlerdendir çünkü aydınlatma ürünleri duy olmadan çalışmamaktadır. Duylar aldıkları elektriği ampullere aktararak ampullerin yanmasını sağlamaktadır. Yani elektrik ile ampul arasındaki bağlantıyı kurarlar. Duyların bir diğer yaptığı iş ise ampulleri sabit tutmaktır. Eğer duylar olmasaydı, odamızda takılı olan ampulümüz bozulduğunda yerine ampul takamazdık. Duylar sayesinde ampulleri kolayca çıkarıp yerine yenilerini takabiliyoruz.


Duy Tipleri Nelerdir?


Duy tipleri ‘’E’’ ile ifade edilmektedir. E harfi Edison’dan gelmektedir. E harfinin yanına 2 rakam daha eklenmesiyle ortaya duy tipleri çıkmaktadır. Örnek olarak Avrupa’da en çok kullanılan 2 duy tipi; E27 ve E14’ü verebiliriz. E27 Standart Ampul duyudur, E14 ise ondan daha ince olan bir duy tipidir. Bu duylara ekstra olarak Gu10, E5, E10 gibi duy modelleri de bulunmaktadır.


Duy Tipi Nasıl Seçilir?


Yukarıda bahsettiğimiz gibi birbirinden farklı duy tipleri bulunmaktadır ve bu duy tipleri kullanılacak ampullere göre seçilmelidir. Her duy tipi ile her ampulü kullanamazsınız. Her duyun uyumlu olduğu ampuller farklıdır. Duy seçerken kullanacağınız ampul türüne göre seçmelisiniz ve ona göre bir duy almalısınız.

Websitemizde farklı duyda LED Ampuller bulabilirsiniz.